Skip to main content

Teatre El Centre

Teatre El Centre
Teatre El Centre : Centre ha esdevingut una de les millors escoles d'art dramàtic de la comarca. El 1994 es van reformar la façana i la platea del teatre.
L'associació cultural Joventut Católica es va fundar el 20 d'agost de 1877, amb la finalitat de preservar els valors religiosos.
El seu president era el propietari agrícola i home polifacètic Ramon Madirolas. Un dels primers objectius fou el de crear una escola nocturna per enlairar el nivell cultural dels joves i, tot seguit, l'entitat va impulsar la creacio del col·legi de La Salle. Si bé inicialment s'ubicà en un pis del Call del Ter, el 1897 va estrenar l'edifici, amb un ampli teatre, emmarcat en l’estil ecléctic, obra de Josep Illa i Lluís Coll Espadaler. De la llarga trajectòria de l'entitat, que modernament va passar a nomenar-se Centre Familiar Parroquial, cal remarcar el pes de les iniciatives apostòliques i culturals, com sessions acadèmiques, literàries i musicals, però, sobretot, del teatre, que ha constituít la seva activitat senyera fins al punt que el Centre ha esdevingut una de les millors escoles d'art dramàtic de la comarca. El 1994 es van reformar la façana i la platea del teatre.
Teatre El Centre

Com arribar-hi: Teatre El Centre / Manlleu / Osona